ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΕΑ ΧΙΟΥ " ΜΙΚΕΣ ΠΑΪΔΟΥΣΗΣ " ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ !!!

Πατήστε το κόκκινο κουμπί για να μιλήσουμε μαζί ΤΩΡΑ , χωρίς δική σας χρέωση.Δώστε ΣΤΑΘΕΡΟ αριθμό τηλεφώνου.Το e-mail σας δεν είναι απαραίτητο.ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ,ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ "22η ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ - ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ"

(1)Αν χαθούμε από 'δω , τότε ... http://www.seaxiou.blogspot.com/
(2)Δημιουργήσαμε "κανάλι" για ζωντανές μεταδόσεις εικόνας και ήχου
(3)Δείτε τις δραστηριότητες και άλλα για την Π.Ε.Ν.Ε.Α.
(4)Δείτε δύο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ παραγωγές της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ : " ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ " , για το σταμάτημα της βίας κατά των γυναικών , και , " ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΩ " , για τη στήριξη των ΑΡΝΗΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ,για το σταμάτημα του πολέμου, και την εμπέδωση της ειρήνης.Δεν έχουν άμεση σχέση με την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ,έχουν άμεση σχέση με την ίδια μας τη ζωή .


Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Αφιερώνοντας 10 λεπτά μόλις απο το χρόνο μας σώζουμε ζωές συνανθρώπων μας
ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ !! Στο έργο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας ΚΑΝΕΝΑΣ δεν περισσεύει
Eπικοινωνείστε μαζί μας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση ppateras@gmail.com
και στα τηλέφωνα +30 6944303711 / +30 2271 271 987 / +30 22410 48052 /+30 22413 00610(Παναγιώτης Κ. Πατέρας) & +30 6937193958 / +30 22710 52250 (Δημήτρης Ι. Κοκκινάκης).ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !! Στις τηλεφωνικές γραμμές λειτουργούν και αυτόματοι τηλεφωνητές, αν λείπουμε.Τα φαξ μας είναι τα +30 22710 52250 & +30 22410 48053 .

ΓΙΑΤΙ " ΜΙΚΕΣ ΠΑΪΔΟΥΣΗΣ " ;


Ο Δημήτρης Ι. Κοκκινάκης , Φαρμακοποιός ,Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου μας και Γραμματέας της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής,εξηγεί :

Δώσαμε στο σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Χίου το όνομα «Μικές Παϊδούσης», διότι ο Παϊδούσης εκτός από τη γενικότερη δράση του ως γιατρός και ως ερευνητής σημάδεψε με τρόπο μοναδικό το χώρο της αιματολογίας στην Ελλάδα.
Ο Μικές Παϊδούσης γεννήθηκε στη Χίο το 1906. Η δράση του στο χώρο της αιμοδοσίας ξεκινάει το 1935. Μπροστά στα έκπληκτα μάτια του συναδέλφου του από τη Χίο Μαθιού Μακκά διεξήγαγε με επιτυχία μετάγγιση αίματος σώζοντας έτσι από βέβαιο θάνατο μια συγγενή του. Κατόπιν αυτής της επιτυχίας με την οικονομική βοήθεια του επίσης Χιώτη Μιλτιάδη Νεγρεπόντη, Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τότε, ιδρύεται ο πρώτος επίσημος σταθμός οργανωμένης αιμοδοσίας στη χώρα μας. Έτσι ο Παϊδούσης γίνεται ο πρώτος διευθυντής της υπηρεσίας αιμοδοσίας του Ερυθρού Σταυρού.
Το πρόβλημα του Παϊδούση είναι πως θα συντηρηθεί το αίμα. Με επίπονες μεθόδους όπως τη χρήση γλυκόζης η οποία παρατείνει τη ζωή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και τη χρήση της ψύξης φτάνει σε ένα αποτέλεσμα. Έτσι το 1939 στο Λαϊκό Νοσοκομείο ο Παϊδούσης πετυχαίνει να κάνει την πρώτη μετάγγιση συντηρημένου αίματος παρουσία του καθηγητή χειρουργικής Γερ. Μακρή.

Συμμετέχει στην ίδρυση της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.Το 1950 ιδρύει Τράπεζα αίματος στο «Γερουλάνειο Ίδρυμα». Από το 1952 και για μια εικοσαετία υπήρξε διευθυντής στο Β΄ Περιφερειακό Κέντρο Αιμοδοσίας των Αθηνών, στο Λαϊκό νοσοκομείο. Η ζωή του Μικέ τελειώνει το Δεκέμβριο του 1974. Όχι άδικα ο Παϊδούσης για τη συνεχή του προσπάθεια καλυτέρευσης των συνθηκών αιμοδοσίας στην Ελλάδα, τη συνεχή του προσφορά στο χώρο αυτό έχει χαρακτηριστεί ως ο Πατέρας της αιματολογίας στη χώρα μας.