ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΕΑ ΧΙΟΥ " ΜΙΚΕΣ ΠΑΪΔΟΥΣΗΣ " ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ !!!

Πατήστε το κόκκινο κουμπί για να μιλήσουμε μαζί ΤΩΡΑ , χωρίς δική σας χρέωση.Δώστε ΣΤΑΘΕΡΟ αριθμό τηλεφώνου.Το e-mail σας δεν είναι απαραίτητο.ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ,ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ "22η ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ - ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ"

(1)Αν χαθούμε από 'δω , τότε ... http://www.seaxiou.blogspot.com/
(2)Δημιουργήσαμε "κανάλι" για ζωντανές μεταδόσεις εικόνας και ήχου
(3)Δείτε τις δραστηριότητες και άλλα για την Π.Ε.Ν.Ε.Α.
(4)Δείτε δύο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ παραγωγές της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ : " ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ " , για το σταμάτημα της βίας κατά των γυναικών , και , " ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΩ " , για τη στήριξη των ΑΡΝΗΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ,για το σταμάτημα του πολέμου, και την εμπέδωση της ειρήνης.Δεν έχουν άμεση σχέση με την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ,έχουν άμεση σχέση με την ίδια μας τη ζωή .


Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Αφιερώνοντας 10 λεπτά μόλις απο το χρόνο μας σώζουμε ζωές συνανθρώπων μας
ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ !! Στο έργο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας ΚΑΝΕΝΑΣ δεν περισσεύει
Eπικοινωνείστε μαζί μας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση ppateras@gmail.com
και στα τηλέφωνα +30 6944303711 / +30 2271 271 987 / +30 22410 48052 /+30 22413 00610(Παναγιώτης Κ. Πατέρας) & +30 6937193958 / +30 22710 52250 (Δημήτρης Ι. Κοκκινάκης).ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !! Στις τηλεφωνικές γραμμές λειτουργούν και αυτόματοι τηλεφωνητές, αν λείπουμε.Τα φαξ μας είναι τα +30 22710 52250 & +30 22410 48053 .

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΧΙΟΥ "ΜΙΚΕΣ ΠΑΪΔΟΥΣΗΣ" ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ !!!!!!


Α/Α 00002/15.06.2008
Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Αξιότιμες κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,
Τα τελευταία χρόνια, γινότανε και στον τόπο μας ολοένα και περισσότερο αισθητή η ανεπάρκεια αίματος όπου και όποτε χρειαζότανε προκειμένου να σωθεί μια ζωή μετά από ατύχημα, κατά τη διάρκεια μιας εγχείρησης η για άλλης μορφής μετάγγιση.
Οι Εθελοντές Αιμοδότες του νησιού μας είτε ατομικά είτε μέσα από ομάδες προερχόμενες από εργασιακούς –κυρίως- χώρους με ανθρωπιά ,αυθορμητισμό και αυταπάρνηση ανταποκρινόμαστε στις συνεχώς αυξανόμενες εκκλήσεις της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του νοσοκομείου μας επιτελώντας ταυτόχρονα το ύψιστο και ανεκτίμητο λειτούργημά μας. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε εδώ να αναφερθούμε στην αναντικατάστατη συμβολή του προσωπικού της Αιμοδοσίας του νοσοκομείου μας που, χωρίς αυτό να αποτελεί υπηρεσιακό του καθήκον ,έξω από το ωράριο της εργασίας του, και χωρίς καμία επιπλέον απολαβή οιασδήποτε μορφής ,τρέχει όπου ,όπως και όσο χρειάζεται για να εξασφαλίσει το πολύτιμο αγαθό ΑΙΜΑ.
Όμως ,με τις ανάγκες να αυξάνονται ,και μάλιστα άνισα κατανεμημένες μέσα στο χρόνο ,έχουν άραγε εξαντληθεί τα περιθώρια εξασφάλισης αίματος ; Το αίμα ,δεν πρέπει να το αναζητάμε όταν το χρειαζόμαστε, γιατί μόνο σίγουρο δεν είναι ότι θα το βρούμε τότε, την ομάδα και το ρέζους που θέλουμε και την ποσότητα που θέλουμε : Το αίμα πρέπει να είναι εκεί και να μας περιμένει. Όλοι μας έχουμε υπάρξει μάρτυρες του αδιέξοδου, της αγωνίας και της απόγνωσης συνανθρώπων μας φίλων ,αγνώστων η και συγγενών μας ακόμη που ψάχνουν επειγόντως για «2 φιάλες» για κάποιο δικό τους που τραυματίστηκε ,που εγχειρίζεται ,η, που πολυμεταγγίζεται …
Η διεθνής εμπειρία και πρακτική, όπως εφαρμόζεται και στην χώρα μας στην πράξη έχει αποδείξει ότι ,όπου λειτουργούν φορείς οργανωμένοι στη βάση της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΗ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗΣ ΚΑΘ’ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ , οι γνωστοί και οργανωμένοι σύμφωνα με την σχετική Ελληνική νομοθεσία ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ , που δεν διαχειρίζονται την διάθεση του αίματος που εξασφαλίζουν –κάτι που εξ άλλου είναι πανταχόθεν ανεπίτρεπτο – αλλά συντονίζουν την εξεύρεση και συλλογή του από τους μόνους εξουσιοδοτημένους και αρμόδιους να συλλέγουν και να διαθέτουν φορείς που δεν είναι άλλοι από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Αιμοδοσίας , έχει αποδείξει ότι τα αποτελέσματα που προσεγγίζονται είναι θεαματικά.
Μια ατομική πρωτοβουλία που ξεκίνησε αργά αλλά πεισματάρικα στο τέλος του 2005 ,έφτασε να ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Μαίου 2008 με την υπογραφή από 21 από τους ευαισθητοποιημένους –αιμοδότες και μη- συμπατριώτες μας ,της Ιδρυτικής Πράξης ,του Καταστατικού, κλπ , του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΧΙΟΥ «ΜΙΚΕΣ ΠΑΪΔΟΥΣΗΣ».
Μέσα από την αγάπη μας για αυτό που κάνουμε ,την λαχτάρα μας να δούμε να λιγοστεύουν όλο και περισσότερο τραγικά περιστατικά του παρελθόντος ,και την εμπειρία του καθενός μας στον τομέα του, ευελπιστούμε πως το μόνο για το οποίο θα μετανιώνουμε όλο και περισσότερο θα είναι το γιατί να μην έχουμε ξεκινήσει νωρίτερα.
Ζητάμε από τα Μ.Μ.Ε. να μας βοηθήσουν προβάλλοντας τις δραστηριότητες και το έργο μας ,από την Πολιτεία να μας αγκαλιάσει με τους νόμους που η ίδια έχει θεσπίσει, αλλά , το σημαντικότερο ,από τους Εθελοντές Αιμοδότες η και μη Αιμοδότες να μας πλαισιώσουν και να δουλέψουμε όλοι μαζί για τον κοινό στόχο.
Η διαδικασία της έγκρισης του Καταστατικού μας επίκειται. Δεν θα περιμένουμε μέχρι τότε, για να μην πάει κι’ άλλος χρόνος χαμένος .Σύμφωνα και με την εντολή που έχουμε πάρει από τα Ιδρυτικά μας Μέλη , με επικεφαλής την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και πλαισιωμένοι από όλους όσους εμφορούνται με τα ίδια με εμάς οράματα θα προετοιμάσουμε την συνέχεια, «…ενημερώνοντας με κάθε πρόσφορο μέσον και ανάλογα με τις υπάρχουσες δυνατότητες το Κοινό και τις Αρχές της Χίου για τους σκοπούς ,το αντικείμενο και το περιεχόμενο και του υπό ίδρυση Συλλόγου και της Εθελοντικής Αιμοδοσίας…» .Αυτονόητο είναι ότι ΟΛΑ τα νησιά του Νομού μας αντιμετωπίζονται ισότιμα. Αυτονόητο είναι ότι η συμπαράσταση ΟΛΩΝ είναι καθοριστική για την επιτυχία .
Στο www.seachiou.blogspot.com μπορείτε να βρείτε στοιχεία της δράσης μας. Διαδώστε την ιστοσελίδα μας ,διαδώστε τις επιδιώξεις μας. Ζητάμε την κατανόησή σας όπου δεν προλάβαμε ακόμα να είμαστε όπως θα θέλαμε. Στοιχεία για την επικοινωνία μας θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Σας θέλουμε να επικοινωνείτε μαζί μας για σκέψεις, προτάσεις, απόψεις και… προσφορά εργασίας.
Σας περιμένουμε. ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ.

Υ.Γ. Δεν ξεχνάμε όσους μας βοήθησαν με σκέψεις και με έργα από τότε που ξεκινήσαμε, τέλος του 2005, μέχρι σήμερα .Κυρίως δεν ξεχνάμε όσους μας υποσχέθηκαν ότι θα μας βοηθήσουν –και είναι αρκετοί- και από το χώρο της Νομαρχίας και του Δήμου, και από τον χώρο της Εκπαίδευσης και των Υπηρεσιών Υγείας, και από τους λοιπούς συμπατριώτες μας. Δεν ξεχνάμε όσους δεν πρόλαβαν να είναι οργανωτικά εντός μας στην φάση αυτή. Όρεξη να υπάρχει ,και η δουλειά έρχεται… Με τον κίνδυνο να ξεχάσουμε κάποιους από όλους αυτούς δεν μνημονεύουμε κανέναν. Στην πορεία κανείς δεν θα μείνει παραπονούμενος…
Καλή επιτυχία σε όλους μας και για όλους μας.

Με εκτίμηση ,
Για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παναγιώτης Κ. Πατέρας