ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΕΑ ΧΙΟΥ " ΜΙΚΕΣ ΠΑΪΔΟΥΣΗΣ " ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ !!!

Πατήστε το κόκκινο κουμπί για να μιλήσουμε μαζί ΤΩΡΑ , χωρίς δική σας χρέωση.Δώστε ΣΤΑΘΕΡΟ αριθμό τηλεφώνου.Το e-mail σας δεν είναι απαραίτητο.ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ,ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ "22η ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ - ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ"

(1)Αν χαθούμε από 'δω , τότε ... http://www.seaxiou.blogspot.com/
(2)Δημιουργήσαμε "κανάλι" για ζωντανές μεταδόσεις εικόνας και ήχου
(3)Δείτε τις δραστηριότητες και άλλα για την Π.Ε.Ν.Ε.Α.
(4)Δείτε δύο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ παραγωγές της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ : " ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ " , για το σταμάτημα της βίας κατά των γυναικών , και , " ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΩ " , για τη στήριξη των ΑΡΝΗΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ,για το σταμάτημα του πολέμου, και την εμπέδωση της ειρήνης.Δεν έχουν άμεση σχέση με την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ,έχουν άμεση σχέση με την ίδια μας τη ζωή .


Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Αφιερώνοντας 10 λεπτά μόλις απο το χρόνο μας σώζουμε ζωές συνανθρώπων μας
ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ !! Στο έργο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας ΚΑΝΕΝΑΣ δεν περισσεύει
Eπικοινωνείστε μαζί μας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση ppateras@gmail.com
και στα τηλέφωνα +30 6944303711 / +30 2271 271 987 / +30 22410 48052 /+30 22413 00610(Παναγιώτης Κ. Πατέρας) & +30 6937193958 / +30 22710 52250 (Δημήτρης Ι. Κοκκινάκης).ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !! Στις τηλεφωνικές γραμμές λειτουργούν και αυτόματοι τηλεφωνητές, αν λείπουμε.Τα φαξ μας είναι τα +30 22710 52250 & +30 22410 48053 .

Αποχαιρετώντας το 2008 – Από τον ΣΕΑ ΧΙΟΥ «ΜΙΚΕΣ ΠΑΪΔΟΥΣΗΣ» (Σωματείο Αναγνωρισμένο, Α.Μ. 652/08, Μον. Πρωτ. Χίου)

Σε λίγες ώρες από τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές το 2008 θα αποτελεί παρελθόν. Μακάρι η κάθε χρονιά από δω και πέρα να μας αφήνει με οφέλη όλο και περισσότερα κάθε φορά για το Αιμοδοτικό Κίνημα της Χίου μας, και τη Χίο μας την ίδια.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Χίου με την 279/08 απόφασή του αναγνώρισε το Καταστατικό του Συλλόγου μας και, μόλις αυτή κατέστη τελεσίδικη, διέταξε την εγγραφή του στο βιβλίο των αναγνωρισμένων Σωματείων με Αριθμό Μητρώου 652/08.

Έτσι, μετά από μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε εδώ και 3 χρόνια, που πέρασε από πολλές-όχι πάντα εύκολες-ενδιάμεσες φάσεις που ενισχυόντουσαν με το πέρασμα του χρόνου από συμπολίτες μας που ένωναν τη θέλησή τους με όσους την ξεκινήσαμε, φτάσαμε στην 11η Μαίου 2008.Την ημέρα εκείνη, που σύμφωνα και με το Καταστατικό μας είναι η ημερομηνία των γενεθλίων του Συλλόγου μας, ολοκληρώθηκε και η συγκέντρωση των υπογραφών των Ιδρυτικών Μελών του και παραδόθηκε για να κατατεθεί προς συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χίου. Μετά από 7 ΜΟΝΟ μήνες (που δεν ξέρω αν και αυτό δεν αποτελεί κάποιο ρεκόρ ταχύτητας, δεδομένων του θερινού κλεισίματος των Δικαστηρίων και των απεργιακών κινητοποιήσεων του Δ.Σ. Χίου και άλλων καθυστερήσεων) αποκτήσαμε τη νομική μας ταυτότητα.

Ο 1ος Εθελοντικός Αιμοδοτικός Σύλλογος της Χίου, οργανωμένος σύμφωνα με τους Νόμους του Κράτους και υποκείμενος στον περί Αιμοδοσίας 1820 και άλλους συναφείς Νόμους, αποτελεί γεγονός. Η Χίος μας κατέστη ισότιμο πλέον Μέλος της μεγάλης Ελληνικής αλλά και Διεθνούς ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. Δυστυχώς,
αυτό φαίνεται να μην έχει γίνει ευρύτερα αντιληπτό σε Τοπικό Επίπεδο, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε Πανελλαδικό Επίπεδο. Για την εξελικτική πορεία όμως δεν είμαστε μόνο αισιόδοξοι, είμαστε ΒΕΒΑΙΟΙ.

Η συμπαράσταση και κατανόηση που είχαμε μέχρι σήμερα, όχι θορυβώδεις και «φεστιβαλικές», από τους κύριους φυσικούς μας σύμμαχους και συνεργάτες, (όπως εξ άλλου γίνεται Πανελλαδικά και Παγκόσμια, όπου το πρόσωπο της Κοινωνικής Προσφοράς στον τομέα αυτό προβάλλεται με επιτυχία), τη Διοίκηση του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου και του Τμήματός του της Αιμοδοσίας , υπήρξαν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ. Ευχαριστώ λοιπόν επώνυμα τον κ. Γιάννη Ξενάκη και την κ. Άννυ Εξάρχου-Κομμά, αντίστοιχα, για τη μέχρι σήμερα προσφορά τους. Από δω και πέρα περιμένουμε και την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ συνεργασία τους γιατί μόνον έτσι, όλοι μαζί, θα επιδιώξουμε και θα ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ αυτό που για το Νομό μας αποτελεί όνειρο, την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΑΙΜΑ. Και επειδή μερικοί συνηθίζουν να μην διατυμπανίζουν αυτά που προσφέρουν, επιφυλασσόμαστε να μιλήσουμε εμείς κάποια στιγμή και για του κ. Ξενάκη και για της κ. Κομμά τη συμβολή αναλυτικά.


Τον Οκτώβριο στην 22η Αμφικτυονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, στην Πάτρα, φέραμε για 1η φορά τη Χίο μας κοντά, δίπλα στους Οργανωμένους Έλληνες Εθελοντές Αιμοδότες. Μας δέχτηκαν με αγάπη αλλά και απαιτήσεις. Δε συναντηθήκαμε εκεί για πρώτη φορά. Γνωστοί-σε προσωπικό επίπεδο- εδώ και πολλά χρόνια, από τους κοινούς αγώνες-αλλά και το αποτέλεσμα- στο χώρο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ανοίξαμε μια ακόμα ,ΧΙΩΤΙΚΗ αγκαλιά , τον ΣΕΑ ΧΙΟΥ «ΜΙΚΕΣ ΠΑΪΔΟΥΣΗΣ».

Η ιστοσελίδα μας, www.seachiou.blogspot.com, έχει αποσπάσει και αποσπά συνεχώς ευμενέστατα σχόλια. Η επισκεψιμότητά της έχει ΕΚΤΙΝΑΧΤΕΙ ψηλότερα από πολλές άλλες συναφείς του χώρου. Έχει αποτελέσει υπόδειγμα για άλλες που ξεκίνησαν με πρότυπο τη δική μας. Παρ' όλα τα «τεχνικά» μειονεκτήματα της δωρεάν ιστοσελίδας, λειτουργεί αποτελεσματικότερα από πολλές άλλες για τις οποίες καταβάλλονται χρηματικά ποσά. ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Εκτός από την ενημέρωση που προσφέρουμε μέσα από αυτήν για την Εθελοντική Αιμοδοτική Θεωρία και Πράξη, καταφέραμε να προβάλουμε συγκροτημένα την Αιμοδοτική Κινητικότητα στο Νομό μας, και προσφέρουμε-δωρεάν σε όποιον μας το ζητήσει-υλικό για την προβολή και διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοτικής Ιδέας στο χώρο του, ιδιαίτερα δε στα σχολεία.


Στην εκδήλωση του ΜΕΟ Θυμιανών, στις 14-12-08, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής σε θέματα Εθελοντικής Αιμοδοσίας πραγματοποιήσαμε, συνεπικουρώντας την κ. Κομμά, την 1η μας εμφάνιση με αντικείμενο την ενημέρωση, στη Χίο, με ομιλητή τον πολύτιμο φίλο και συνεργάτη Δημήτρη Ι. Κοκκινάκη.

Εφοδιάσαμε τον ΣΕΑ ΧΙΟΥ με ένα «έξυπνο» Καταστατικό, που θα του επιτρέψει να λειτουργήσει. Τα ονόματα των 21 Μελών που ίδρυσαν το Σύλλογο και των 5 της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής υπάρχουν, εδώ και αρκετούς μήνες στην ιστοσελίδα μας. Τους ευχαριστώ όλους και τους καλώ να ολοκληρώσουμε μαζί αυτό που μαζί ξεκινήσαμε.

Εάν είχαμε παραμείνει προσηλωμένοι στον «τύπο» και τη «γραφειοκρατία» δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ. Το 2009 μας επιφυλάσσει ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΒΑΡΥ πρόγραμμα με παράλληλες-για να μην κωλυσιεργούμε-ενέργειες. Θα έχουμε τις πρώτες εκλογές στο Σύλλογο. Όσο και αν αυτές, οι πρώτες, έχουν «τεχνοκρατικό» χαρακτήρα, θα θέσουν κάποιες βάσεις που θα χαρακτηρίσουν το Σύλλογο και το μέλλον του. Το έργο μας , δεν επιτρέπεται να είναι έργο ολίγων. Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα , δεν κατασκευάσαμε «καρέκλες», αλλά θεσμούς που καλούνται να τους υπηρετήσουν ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ όσοι συμπορεύονται μαζί μας. Θα πλησιάσουμε όσους νομίζουμε καταλληλότερους, αλλά ζητάμε να μας πλησιάσουν και όσοι μας
διαφεύγουν. Έτσι κι αλλιώς, στην υπόθεση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ουδείς περισσεύει.

Θα ξεκινήσουμε την κατάρτιση της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου μας που θα έχει συγκεκριμένο έργο να επιτελεί, και σ'αυτό το σημείο ζητάμε τη βοήθεια του αντίστοιχου χώρου. Θα θεμελιώσουμε τη διαδικασία δημιουργίας Εθελοντικής Αιμοδοτικής
Συνείδησης μέσα από την ενημέρωση σε διάφορους χώρους, αλλά πρωτευόντως στα σχολεία της Α'βάθμιας και της Β'βάθμιας Εκπαίδευσης με την άδεια και συνεργασία πάντα των αρμόδιων-όπως σε ΠΟΛΛΕΣ περιοχές της χώρας ΗΔΗ γίνεται- φορέων.

Θα συνεργαστούμε με ΟΛΟΥΣ όσους δίνουν αίμα μέσα από ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ για το συντονισμό της αποτελεσματικότητάς μας και τη δημιουργία νέων Εθελοντικών Αιμοδοτικών Πυρήνων και στα 3 νησιά του Νομού μας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να απευθυνθούμε σε ένα-ένα προσωπικά αλλά και συνολικά στα μέλη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας με ένα ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ευχές για καλή συνέχεια.


Σε όλους μας ευχόμαστε ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2009 με λιγότερες ανάγκες σε αίμα.