ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΕΑ ΧΙΟΥ " ΜΙΚΕΣ ΠΑΪΔΟΥΣΗΣ " ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ !!!

Πατήστε το κόκκινο κουμπί για να μιλήσουμε μαζί ΤΩΡΑ , χωρίς δική σας χρέωση.Δώστε ΣΤΑΘΕΡΟ αριθμό τηλεφώνου.Το e-mail σας δεν είναι απαραίτητο.ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ,ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ "22η ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ - ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ"

(1)Αν χαθούμε από 'δω , τότε ... http://www.seaxiou.blogspot.com/
(2)Δημιουργήσαμε "κανάλι" για ζωντανές μεταδόσεις εικόνας και ήχου
(3)Δείτε τις δραστηριότητες και άλλα για την Π.Ε.Ν.Ε.Α.
(4)Δείτε δύο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ παραγωγές της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ : " ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ " , για το σταμάτημα της βίας κατά των γυναικών , και , " ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΩ " , για τη στήριξη των ΑΡΝΗΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ,για το σταμάτημα του πολέμου, και την εμπέδωση της ειρήνης.Δεν έχουν άμεση σχέση με την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ,έχουν άμεση σχέση με την ίδια μας τη ζωή .


Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Αφιερώνοντας 10 λεπτά μόλις απο το χρόνο μας σώζουμε ζωές συνανθρώπων μας
ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ !! Στο έργο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας ΚΑΝΕΝΑΣ δεν περισσεύει
Eπικοινωνείστε μαζί μας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση ppateras@gmail.com
και στα τηλέφωνα +30 6944303711 / +30 2271 271 987 / +30 22410 48052 /+30 22413 00610(Παναγιώτης Κ. Πατέρας) & +30 6937193958 / +30 22710 52250 (Δημήτρης Ι. Κοκκινάκης).ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !! Στις τηλεφωνικές γραμμές λειτουργούν και αυτόματοι τηλεφωνητές, αν λείπουμε.Τα φαξ μας είναι τα +30 22710 52250 & +30 22410 48053 .

Περί Αιμοδοσιών,Αιμοδοσίας,Εθελοντικής Αιμοδοσίας ,και άλλων τινών…

Έντονη εμφανίστηκε η αιμοδοτική δραστηριότητα την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου στο νησί μας σε όλους τους τομείς.

Στις 26 Ιουλίου η Ένωση Βρονταδουσίων Αττικής πραγματοποίησε την προγραμματισμένη θερινή της Εθελοντική Αιμοδοσία ,αιφνιδιάζοντας ευχάριστα, αφού η συμμετοχή των ευαισθητοποιημένων φίλων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ανέβασε την ποσότητα αίματος που συγκεντρώθηκε σε υψηλά επίπεδα αντίστοιχα με τα περυσινά. Εύλογη λοιπόν και η ικανοποίηση της κ. Σμάρως Λω και της κ. Πηνελόπης Τσαγκέτα (Προέδρου και Γραμματέως ,αντίστοιχα, της Ένωσης) όπως εκφράστηκε στη μεταξύ μας επικοινωνία, ικανοποίηση που ενισχύει την επιδίωξη αντίστοιχων κινήσεων και στο μέλλον και ενισχύεται και από την προοπτική της μεταξύ μας συνεργασίας. Ευχαριστίες οφείλονται σε όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο συμμετείχαν στην προσπάθεια για την συγκέντρωση αίματος, ιδιαίτερα σε μια περίοδο του έτους που –συνήθως –χρειάζεται περισσότερο.

Με ενθουσιασμό και ικανοποίηση μας μίλησε και η κ. Άννυ Ευστρατίου-Κομμά ,Προϊσταμένη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας, που έχει πάντα έναν καλό λόγο να πεί για τις οργανωμένες Εθελοντικές Αιμοδοσίες. Εμείς, έχουμε πολλά καλά λόγια να λέμε πάντα για την κ. Κομμά και τις Συνεργάτιδές της που πλαισιώνουν τις κοινές προσπάθειες συλλογής αίματος ,και θα τα λέμε. Είναι πολύ εύκολο να αναλογιστεί κανείς τις ολέθριες συνέπειες που θα υπήρχαν για την υπόθεση της Αιμοδοσίας στη Χίο αν οι προαναφερθείσες λειτουργοί περιόριζαν την προσφορά τους μέσα στο ωράριο της εργασίας τους. Πρώτα λοιπόν σ'αυτές
συγχαρητήρια.

Οι «Πολίτες ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ» συγκέντρωσαν και εκείνοι φίλους Εθελοντές Αιμοδότες που μπόρεσαν να κινητοποιήσουν στο Δήμο τους, ενισχύοντας έτσι και αυτοί την συλλογή του « πολύτιμου σε ανεπάρκεια » αγαθού που λέγεται αίμα κατά την –με ιδιαίτερες απαιτήσεις – θερινή περίοδο.

Ακολούθησε μία από τις καθιερωμένες πλέον αιμοδοτικές εκδηλώσεις της Καλλιμασιάς. Οι προσπάθειες του πατέρα Γεώργιου και της ομάδας που προίσταται ευοδώθηκαν πλέον η ικανοποιητικά ,με κύριο σημαντικό χαρακτηριστικό την προσέλευση νέων αιμοδοτών σε αναλογία 1/3 του συνόλου αυτών που προσήλθαν, ενώ κάποιοι άλλοι έσπευσαν την επομένη –λόγω κωλύματος κατά την προκαθορισμένη- μέρα στο Σκυλλίτσειο για να αιμοδοτήσουν.

Με τον πατέρα Γεώργιο επικοινωνήσαμε και την προηγουμένη της ημέρας που είχε ορισθεί αλλά και κατά την διάρκεια της διαδικασίας της Αιμοδοσίας , και ανταλλάξαμε απόψεις πάνω σε θέματα που απασχολούν το χώρο του εθελοντισμού ,της Αιμοδοσίας και των Αιμοδοτών, καθώς και για την μελλοντική συστράτευση των δυνάμεών μας στην επιδίωξη του κοινού σκοπού.

Στις 22 Αυγούστου στα Καρδάμυλα ο Δ.Ο.Π. επανέλαβε την εκδήλωση του Οκτωβρίου του 2007 για συλλογή αίματος με επικεφαλής την Προϊσταμένη του Οργανισμού κ. Μαρία Κούβακα και την κ. Άννα Πολίκα ,με ενθαρρυντικά για το μέλλον αποτελέσματα , προοπτική που ενισχύεται από το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι δύο αυτές κυρίες και τον σχεδιασμό που ετοιμάζουν για ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των Εθελοντών Αιμοδοτών του Δήμου τους.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τις κυρίες Κούβακα και Πολίκα μας μετέφεραν και το
ενδιαφέρον του ίδιου του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Μελιτζάνη αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, και συζητήσαμε και για τις δυνατότητες και προοπτικές για στενή συνεργασία με τον Σ.Ε.Α. ΧΙΟΥ «ΜΙΚΕΣ ΠΑΪΔΟΥΣΗΣ».

Τέλος ,την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου ,πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία των
μελών του Ιατρικού Συλλόγου Χίου.Για την Αιμοδοσία αυτή αναφερόμαστε εκτενέστερα σε άλλο σημείο της ιστοσελίδας μας. Εκτός από το λίαν ικανοποιητικό αποτέλεσμα εξ ίσου σημαντική ήταν και η συνέντευξη του Προέδρου του ΙΣΧ κ. Γιάννη Σταυράκη στην κ. Χριστίνα Ψύλλη (Ιδρυτικού Μέλους
του Σ.Ε.Α. Χίου «Μικές
Παϊδούσης») της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» .Από τα όσα είπε σε αυτήν ο κ. Σταυράκης αλλά και από την μεταξύ μας συνομιλία βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο ίδιος είναι βαθύς γνώστης και ένθερμος υποστηρικτής της Αιμοδοσίας και δη της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ,επομένως στο πρόσωπό του η Αιμοδοσία στον τόπο μας βρίσκει ένα ακόμα στιβαρό στήριγμα.

Τον Αύγουστο η κ.Άννυ Ευστρατίου-Κομμά έδωσε συνέντευξη στην κ.Ευγενία
Κώττη ,που εκτός από όλα τα άλλα είναι και Ιδρυτικό Μέλος του Σ.Ε.Α. Χίου «Μικές
Παϊδούσης» και Μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής – Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ,στην οποία συνέντευξη κάτω από τον υπότιτλο « 50 ο/ο μείωση προσφοράς αίματος , αύξηση 100 ο/ο σε ανάγκες » αναλύεται η αντικειμενική πραγματικότητα σχετικά με την εικόνα των αναγκών αίματος στη Χίο κατά τους θερινούς κύρια μήνες . Περιγράφεται σε αυτήν με ρεαλισμό το πρόβλημα και διαβλέπονται προοπτικές με αναφορές και στον Σύλλογό μας. Η ευαισθητοποίηση του κοινού ,όλων εμάς, μέσα από την ενημέρωση η έλλειψη της οποίας αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα της μειωμένης και ασύμμετρης διαχρονικά προσφοράς αίματος θα οδηγήσει μαζί με άλλες συντονισμένες κινήσεις στην επίλυση. Δεν μιλάμε για « όνειρο απατηλό» .Υπάρχουν παραδείγματα περιοχών της Χώρας μας που οι φορείς της Οργανωμένης Εθελοντικής Αιμοδοσίας εξασφάλισαν πλήρη επάρκεια αίματος σε χρονικές περιόδους κατά τις οποίες υπήρξε αγαστή συνεργασία και συντονισμός .Κλασσικό παράδειγμα η σχετικά πρόσφατη περίπτωση του Σ.Ε.Α. Ρόδου "Αδελφότης Αίματος" ,και της Ρόδου.


Η www.seachiou.blogspot.com ιστοσελίδα μας του Σ.Ε.Α. Χίου «Μικές Παϊδούσης» εμπλουτίζεται σχεδόν καθημερινά από οπτικοακουστικό υλικό και άλλες πληροφορίες που μπορούν σε μεγάλο βαθμό να καλύψουν την ενημέρωση που λείπει. Καλούμε και παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων , τους μεμονωμένους ενδιαφερόμενους ,να ενημερώνονται από αυτήν. Καλούμε αφού πρώτα ξανα-ευχαριστήσουμε τα Μ.Μ.Ε. να προβάλουν το έργο και τις ενημερώσεις μας για τα Αιμοδοτικά θέματα. Σε λίγο καιρό παράλληλα με την δημοσίευση του Καταστατικού μας που έχουμε υποσχεθεί ,θα αναφερθούμε στα επόμενα βήματα οργάνωσης του Συλλόγου μας και θα ζητήσουμε την πλαισίωσή μας από Μέλη που ενδιαφέρονται για συμμετοχή και στη Διοίκησή του. Θυμίζουμε πως ούτε μόνιμοι , ούτε αιώνιοι είμαστε όσοι ξεκινήσαμε και οργανώνουμε την προσπάθεια. Ο Σύλλογος ανήκει στην Χίο και στην Αιμοδοσία. Έτσι ξεκινήσαμε ,έτσι συνεχίζουμε. Θυμίζουμε –απαντώντας και σε σχετικό επαναλαμβανόμενο ερώτημα- πως για να συμμετέχει κάποιος στο Σύλλογο δεν χρειάζεται να είναι ενεργός Αιμοδότης.

Κλείνοντας, θυμίζουμε πως πρέπει να επιδιώκουμε το αίμα που δίνουμε για τη Χίο μας να παραμένει στη Χίο μας , να καλύπτει πρώτα τις ανάγκες του Νομού μας, και στη συνέχεια των λοιπών συνανθρώπων μας στην Ελλάδα και αλλού. Οι Υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας ξέρουν και κάνουν ότι πρέπει γι' αυτό ,χρειάζεται και η συναντίληψη και η βούληση όσων οργανώνουν τις Αιμοδοσίες .